torsdag 22. januar 2009

Iguazú





Prolog: Buss er buss og nattinatt gjør ny morgen. Heldig for oss, ventet turens høydepunkt i fuktige omgivelser og vakkert landskap. 20 januar: En snodig frokost med stort sett bare klamme kaker på brett, så ... Argentina og nok et av UNESCO's hjertebarn - Iguazú nasjonalpark. Etter grenseovergang og stempling av pass møtte vi avskiltet og over 20 år gammel politisk strid. Et moderat men selvsikkert skilt lyste mot oss hvor det stod 'Las Malvinas son Argentinas' (Falklandsøyene tilhører fortsatt Argentina). Så lenge britene holder seg unna Bouvet- og Hinnøya, blander vi oss ikke. Ingeborg hadde ikke smuglet hverken epler, sjokolade eller te så veien til nasjonalparken var kort. Dagens besøk og turens store høydepunkt var så spektakulært og storslagent, at det ikke kan beskrives med ord (ev. jeg gidder ikke å skrive så langt og middagen venter :) ). 21 januar: Vi ble transportert til den brasilianske siden av parken (de har blitt avspist med bare 20% av området, men smiler stort sett likevel) og ordet panorama kom endelig til sin rett. Epilog: Flere bilder kommer kanskje om litt. Det var det vi hadde ... Hilsen kaptein m/frue.

9 kommentarer:

  1. Ser og høres helt eventyrlig ut! Her er det snøkaos igjen i dag. To busser sto på tvers på toppen av Kniplebakken fem på åtte i morges. Bilen ble parkert bak kiosken, og jeg sprang til jobb med gloseprøvene parat.God helg til dere! Nå i Argentina?!

    SvarSlett
  2. Skal jeg si dere noe?:

    WOW!

    Det er så fint!

    SvarSlett
  3. Hvordan kan dere ta så lett på Falklandsøyene? Den saken er bare en i rekken av overgrep det britiske herrefolk har utført mot verden. Jeg, altså Rederen, lurer for øvrig på hvor jeg skal sende lønnsslippene deres. Nei forresten, dere kan bare glemme lønn nå som dere har tatt tjuvperm.

    SvarSlett
  4. Sterkt fascinert av naturbildene og flotte kommentarer. Vi nyter en rolig fredagskveld foran peisen. Sola er tilbake med optimisme og forventninger til hyttesesongen.

    SvarSlett
  5. Vanskelig å se for seg snøkaos her nede i Uruguay!Bra du ikke lot berlingoen bli en del av det. Sissel, du hadde likt det lille vesenet med den lange snuta...Jeg skal ta med en hjem, sammen med en papegøye.
    Koselig å høre om sol og hyttesesong, det er fristende å tenke på vårens muligheter hjemme! Ang.lønnsslipp, så kan den kanskje sendes i lomma på en hvit dress til Buenos Aires, Argentina (13.februar)?

    SvarSlett
  6. Det kan vel bli nok av latin-amerikanske rytmar etter kvart, så da kan ein jo lytte til ei låt som blei spelt inn i Solheimsveien Studios i går: Ignore Me med Dirty Dutchmen:

    http://www11.nrk.no/urort/DirtyDutchmen/default.aspx

    SvarSlett
  7. ...og ovafor har det vel nå blitt sett inn ei direkte lenke til dette lovande, nye bandet!

    SvarSlett
  8. Oioi Amund! Stas! Vi så linken nå, tilfeldigvis sammen med en hollender...nesten en dirty dutchman....grattis!

    SvarSlett