søndag 25. januar 2009

Uruguay

Tredje dag i Uruguay, et fattig og hjertevarmt land med større eldrebølge enn Norge. Lave lønninger og dyre hverdagskostnader gjør at folk velger å ikke få barn. Øving til karneval i gatene, si - queso -jambon - casa blanca. Montevideo og biff, brostein og scooter med hjelm. Fersk juice til frokost og søt dame på vaskeriet som brettet sammen bjørn borg. Fært øyeblikk på busstasjonen idag tidlig, da all bagasje skulle samles og vi skulle ta bussen fra Montevideo til Colonia. Den store sekken til gruppas australier var sporløst forsvunnet, enda vi hadde sirklet rundt bagasjelasset og hatt kollektivt vakthold. Kollektiv apati.. Australieren og turlederen måtte bli igjen i Montevideo mens vi fortsatte. Overvåkningskameraene på busstasjonen viste at en jente hadde kommet bort og snappet sekken mens vi drakk etterlengtet kaffe. Ekkelt å bli lurt trillrundt når vi følte oss tryggere enn i storbyene i Brasil. Kamera, pass, kredittkort og penger er borte fra vår kjære turkompis, som har tatt seg fri 12 måneder fra det australske sosialdepartementet for å reise rundt jorda.

4 kommentarer:

  1. Isjda! Sikkert bra mot finanskrisa og for Uruguay at han kjøper nytt kamera i Montevideo da, men må være veldig irriterende.
    Legg ellers merke til at Bård Vegar Solhjell har begynt å kopiere din skrivestil på sin blogg. Spådom : Snart begynner nok Barack Obama å kopiere også.

    SvarSlett
  2. (eksempel på klar kopi :)

    Helg og lekser

    Deilig, avslappande helg. I svømmehallen med Peter, skitur i gatene rundt huset med begge to, aketur i dag. Såg Klassen i går kvel, Entrecote i dag. Litt jobb i kveld, må førebu meg til presentasjon av krisepakka i morgon.

    SvarSlett
  3. Så trist med sekken. Og det kunne jo vært hvem som helst av dere som kunne mistet hele bagasjen sånn. Godt at dere har reiseleder i hvert fall...
    Enig i at Bård Vegar har fått en fin stil på bloggen sin (ikke for det at jeg har lest bloggen hans før, men den er jo konkret og kortfattet og full av facts ;-)Fortsatt god tur og take care!

    SvarSlett
  4. Ja,ja, menneskene skaffer seg det daglige brød på alle tenkelige måter, ikke alle får kunstnerlønn fra Statens lånekasse, så pass dere! Her skjer lite nytt, den store begivenheten denne uka var handleturen til OBS...

    SvarSlett