onsdag 28. januar 2009

Buenos Aires



Etter nydelige dager i Colonia, tok vi ferge over Rio Plata til Buenos Aires. Det stod "vifte" og "lys" på do, så mon tro om ferga er laget noen mil nordøst. Sitrende spennende å være framme i vår nye hjemby. Første møte med det rosa palasset og Avenida 9 de julio ble akkopagnert av Vivaldi og Tsjajkovskij på radio. Taxisjåføren kjørte et lite spill med tid og veivalg, så da vi endelig kom fram til hotell Splendid hadde turlederen dratt tilbake til fergestedet for å etterlyse oss. Det sies at Buenos Aires er en miks mellom London, Paris, Milano og Manhattan, det som i alle fall er sikkert er at de drikker matè og går fort, og har en voksende peso og rutete bukser. Første kveld ble tilbragt på La Bomba de tiempo, et trommeshow av en bakgårdsfest med festivalglass med øl og heftig dansing. Electronicaens bestefar fikk virkelig liv i leira. I går var vi på intimt tangoshow, tok våre første tangosteg og så stadioen til Boca Juniors. Idag har vi sagt hadet til reisegruppa og søker dekning på et grønt og hvitt rom på V&S hostel club.

9 kommentarer:

  1. Be om en autograf til Ingrid og en til Kirsten hvis dere treffer Maradona da!

    SvarSlett
  2. Tango, ja!Og rosa palass og Buenos Aires! Har dere også fått truffet Bente og Erling med lånekassenbrevene og tranebærpillene? Jeg skal i gang med oppgaver på nynorsk i forbindelse med Kulturminneåret 2009 for elevene i førsteklassen min. De skal få velge seg et kulturminne fra dagliglivet som de presenterer for klassen... Nyt feriedagene før studiene er i gang!

    SvarSlett
  3. Rough Guide Buenos Aires, kjøpt i London, fortel følgjande om Plaza Dorrego i San Telmo: "Note that the market's pickpockets are very canny, too - one famously swiped the bag of US President Bush's daughter despite the presence of six security guards - so be careful with your belongings."
    Men så er vel ikkje den familien kjend for å vere spesielt vaken, da.

    SvarSlett
  4. Hehe. Fikk høre av en argentinsk jente at jeg er et lett bytte fordi det synes så godt at jeg ikke er herfra...Lars Magne sier at jeg bare må regne med å bli rana.....:)Vi passer på å aldri bære på så masse verdier og hjemme pengene rundt på kroppen. Da er det ikke så farlig fra eller til. Tusen takk for tranebær og sjokko og koselig kort. Vi var ute og spiste middag og kake med Erling og Bente igår kveld, på en utekafè i San Telmo. Veldig trivelig! Erling fikk med seg signerte brev hjem igjen,

    SvarSlett
  5. Apropos penger, har du noe igjen på kontoen? Vi har ikke overført penger til deg. Skal vi sette inn litt på den vanlige kontoen din? Martin har kjøpt bil i dag, en brukt pegueot fra 2003 med mulighet for 7 seter. (Ellers er sikkert Lars Magne en bedre livvakt enn de seks vaktene til Bush ;-)Dere får bare fortsette å være årvåkne (fint ord?)

    SvarSlett
  6. Ja :) Takk for tilbud om overføring, men tror at det fortsatt går ganske greit. Postbankenkontoen virker ikke i minibank pga kortet, men den kontoen har blitt min buffer og der har jeg foreløpig nok penger igjen. Kan bli aktuelt senere, spørs hvor lang tid det tar med pengene fra lånekassen. Vi har drukket kaffe og spist sandwich og jordbær med krem på den eldste kafèen i Buenos Aires idag, dit må vi gå når dere kommer også! Ikveld leser vi spansk på senga.

    SvarSlett
  7. Et godt bilde av dere. Det skulle ikke være den gamle Grytøyferga dere var ombord i? Den skal visstnok være gjenkjent av sjømatroser fra området her, riktignok smått tilsjasket av forfriskninger. Neste helg reiser jeg til Hamar med Ole, Stig og Trond S. Vi skal gjenoppleve skøytesport, vår ungdoms store helteidrett, Kuppern, Maier, Nils Aanes og Kurt Stille. Den siste var dansk og kom aldri med på 10000 m, men han stilte trofast opp, år etter år. Lev vel, spansk på senga høres sprekt ut.

    SvarSlett
  8. Hei! Buenos Aires virker ganske langt unna i dag... Skyet i Oslo, tre og en halv i minus. Men jeg koser meg med å lese små rapporter: Buenos Aires virker så levende! Kos dere, LEV! DANS! Vi har innekos med planlegging av sommeren (Paris). Snart på vei til grønnsakstorvet for å handle inn til ukas matboks-fyll! - Førøvrig begynt på en koloss av en roman på engelsk: "Shantaram". Den er utrolig fascinerende! Begynner på yoga igjen til uka, og det blir deilig. Håper å få adressen din så snart som mulig - sneglepost kan ta tid! ;) beste ønsker... Aksel hilser!

    SvarSlett
  9. Det er godt mulig det var den gamle Grytøyferga? Kurt Stille stiller opp....all ære! Takk for trivlige ord.
    Og takk for hverdagsnytt Silje, høres ut som du bruker januar på absolutt beste måte! Jeg skal sende adressen når jeg får den, det kommer kanskje en mail før den tid og!

    SvarSlett