torsdag 15. januar 2009

Ilha Grande




På Ilha Grande våknet vi opp til salmer og sang ... vel ... egentlig ikke. Morgenen var hard, varm og brutal etter en lang natt med kakerlakk-nervøsitet i kroppen, noe som igjen ledet til slag og spark fra Lars Magne da Ingeborg delte ut ømme strøk på morgenkvisten. I alle fall, vi spiste en kjapp, hjemmelaget frokost, møtte resten av GAP-gjengen og vandret ned til butikken, hvor det lukter noget stramt, for å handle inn vann og litt lunsj til dagens utflukt.

Så begynte den lange turen. Vår tur-guide fortalte om paradis i det fjerne på sitt rolige og sedvanlige vis. Vi lot oss lure. Først ned til stranden, så opp utallige høydemeter i fuktig luft på over 35 grader, deretter gjennom jungel, forbi bambus og videre inn i det som føltes som Amazonas. Deltakerne ble stille, en etter en. Det rant av alle sine kropper. Mye vann ble drukket ... ingen måtte tisse. Vi ankom den første idylliske stranden hvor lykke og idyll slo mot oss ... men vi var ikke framme. Mer bambus, ny regnskog, mer svette og lite vann. En ny strand smilte mot oss. Vi lot oss ikke lure, og guiden kunne fortelle om en ny strand og nye 20 minutter gange. Vi bet oss fast og belønningen var suveren. Strandlinjen var evig skjønn og bilder kan ikke beskrive det vakre scenarioet. Innen 5 minutter var vi alle i vannet og nøt de kalde bølgene og den ekstremt langgrunne stranden.


Ilha Grande er vakker. Bratte klipper og store fugler som flyr rundt toppene; Bungalow med hengekøyer og frokost på og i senga. Kakkerlakker og Jamaica, tur på apoteket og forsøk på å forklare tranebær på portugisisk, apotekeren hørte på oss lenge, gav uttrykk for at han forstod, og gikk strålende og hentet en pakke kondomer. Caipirinhabåt med slagere fra sen 80 og 90, tidlig bris og sen hjemkomst. Snorkling og resepsjonist som trener med hagla si om kveldene. I morgen reiser vi til Paraty.

4 kommentarer:

  1. Sprek beskrivelse. Kondomer kan også være kjekt å ha......Den som hadde vært på slik en strand.

    SvarSlett
  2. Hilsen fra Kirsten, Ingrid, Anne og Martin i kaldt København. Vi har besøk av farmor og grandtante, forresten til info tror jeg ikke vi klarer å sende smser som når frem til dere, men det vet dere sikkert!

    SvarSlett
  3. Ein gong var det ei som var lei av ekspedisjonar - godt aa konstatere at det har gaatt over. Godt gjort, forresten aa faa til ae oe og aa der nede. Sjoelv skal eg ut i storbyjungelen i LOndon i dag, dvs. Abbey Road der gutane gjekk over gata og i terrenget bak: undersoeke om skolen min i 1976 framleis finst. Lykke til vidare fraa paps i London - som i gaar var paa Natiuonal Film Institute og saag Ingrid Bergman og Cary Grant i Rio (Hitchcock: "Notorious" 1946)Etter det vil eg aatvare: pass dykk for alle dei tyske ex-naziane som har soekt tilflukt der i Soer-Amerika!(Hint: Du ser det paa blikket og hoerer paa aksenten at det er det dei er)

    SvarSlett
  4. Takk for hyggelige hilsener, grunnen til at vi får til å og æ er at vi egentlig fortsatt er i Norge, vi sitter på Gardermoen bed and breakfast og redigerer bilder og skriver tekster!

    SvarSlett