onsdag 11. mars 2009

Det har vært et utrolig tøft døgn, ved en ren tilfeldighet klarte vi være første mann på åstedet i går formiddag, da en jente prøvde å ta livet sitt i den gamle gymsalen på universitetet. Vi gikk i en liten firerbande for å titte på gymsalen, den lå i mørket så det tok litt tid før vi forstod hva som holdt på å skje der inne. Det vi etterhvert så har blitt utrolig traumatiske syn som har klistret seg fast på netthinnen. Vi dro fra skolen igår med visshet om at jenta omkom etter at vi så henne liggende på en båre på vei inn i ambualansen. Kunne vi ha reddet henne hvis vi hadde gjort ting annerledes da vi så henne? Vi har hatt en forferdelig natt, men i dag kom det beskjed fra sykehuset om at jenta hadde overlevd likevel! Utrolig nok. Ubeskrivelig lettelse og lavere skuldre. Byen og universitet blir aldri det samme. Presset ble for stort da det idag ble utløst to alarmer på universitetet på grunn av innringte bombetrusler. Selvmordsforsøk, bombetrusler og en liten kakkerlakk innbakt i kantinematen. Det var på tide å gå hjem. Det sies at bombetruslene er et hett triks i Buenos Aires rundt eksamenstider, fordi det avbryter pågående eksamen. I såfall et forferdelig triks. Det må bli Madagaskar 2 ikveld.

3 kommentarer:

  1. Det var fryktelig at der skulle oppleve slikt, men godt å høre at jenta klarte seg. Det hjelper kanskje på psyken og ettervirkningene å vite det. Bombetrusler var svært skremmende. Tør nesten ikke si hva jeg tenker! Fra trist til hyggelig-Emilie kommer en snartur i dag og blir til søndag. Må stikke og legge meg. Ha det!

    SvarSlett
  2. Uff! Liv og død kommer plutselig veldig tett på noen ganger.
    Det er sikkert veldig lurt at dere snakker mye om det og skriver om det. Over en prosent av alle dødsfall hos oss i Norge også er selvmord, kanskje vi alle bør prøve å gjøre litt mer for å gjøre dem omkring oss litt mindre ensomme?

    SvarSlett
  3. Takk for kommentarer begge to. Ja, det er akkurat det vi må gjøre!! Takk for fine ord.

    SvarSlett