torsdag 12. mars 2009

Mate




Litt mer balanse igjen, postkortene på veggen minner oss om Nasjonalgalleriet i sommersol, airmail fra lånekassen og trikketur i Rio de Janeiro. Vi har kjøpt mate og drukket det med sugerør i metall med filter i enden, den smakte litt suspekt, tobakk-te, kanskje de tilsetter noe i mate som gjør at folk blir avhengig? Argentinerne bærer med seg termoser og kopper med mate overalt og mange plasser tilbyr salg av varmt vann til mate. Egentlig et paradis for Ingeborg, som har reist verden rundt på jakt etter vann til termokoppen sin. Imorgen skal vi på besøk til den norske ambassaden. Så blir det over bølgene til Uruguay, tanken på brostein og sandstrand varmer i hjertet nå.

6 kommentarer:

  1. Heldige jævler. I Bergen er det mye brostein, men ikke et fnugg av sandstrand. Ekkel opplevelse dere hadde på skolen, uff. Godt at hun overlevde, men det er ikke sånt man glemmer med det første.

    Christine

    SvarSlett
  2. Det er sandstrand på hylkje! Ja, det sitter i. Hun hadde hengt seg, og det er et syn fra det verste mareritt. Men hun overlevde! Og vi har vært i gymsalen etterpå, med lyset på. Fint for å fordøye. God helg chrissy, glad i deg!

    SvarSlett
  3. Lørdag morgen og tid for husarbeid i heimen. Etterpå blir det skrivegruppe hos Kirsti, vi fem damene. - Håper den ulykkelige jenta får hjelp nå etterpå, at det er noen som bryr seg om henne. Vi mennesker må tørre å vise at vi bryr oss. Stor klem fra Marit

    SvarSlett
  4. Hei, Ingeborg. Jeg ser at dere opplever mye - og at alt ikke bare er sol og sand. Fint å se bloggen deres. Nå har jeg lært noe om mate. Skrivegruppa var samlet i dag - til en bedre lunsj - og samtaler om tekster. Det er alltid inspirerende. Hilsen Hild

    SvarSlett
  5. Ekkel opplevelse, som brenner seg fast.. Fint dere snakker om det, og lurt å se rommet med lyset på. Og bra dere var flere sammen.
    Mate er interessant, og tobakkste er en beskrivelse jeg kjenner igjen. Interessant fenomen. Skal dere reise rundt noe den nærmeste tiden, eller har dere fullt opp med skole? God helg! Her har vi ordna ferdig leilighet i dag, og er nå klare til å ta i mot lillegutt :)
    Tenker på dere! Ta vare på hverandre. Stor klem fra Guro

    SvarSlett
  6. Takk for kommentarer alle tre. Vi håper også at den ulykkelige jenta får hjelp, og trenger å fylle opp hverdagen med opplevelser som viser at verden ikke bare er så stygg som den var på tirsdag. Så koselig med hilsen fra deg Hild, fint å vite at dere er der, alle sammen, og driver med ting jeg vet dere koser dere med!

    Så flott at dere er klar for å ta i mot lillegutt Guro, en lillegutt i våren er stas. Takk for at du tenker på oss, du vet jo fra før hva et sånt syn innebærer. Vi har ingen store reiseplaner, farting til de ulike delene av Buenos Aires er en reise i seg selv :) men vi prøver å ta noen helgeturer. Har du noen tips? Vi skal antagelig en helg til en gaucho-gård med ridning og kanopadling. Veldig interessert i tips om vakre og interessante steder å dra til som ligger i nærheten av Buenos Aires....

    SvarSlett