onsdag 18. mars 2009

Sommercafè med parasoll og tirsdagslunsj, mate hos spansklæreren igår ettermiddag for å lufte tanker rundt de tøffe opplevelsene på skolen forrige uke. Godt å lære mer om konteksten til situasjonen vi havnet i, snakke om kulturelle og eksistensielle årsaker. Handling av vin og søt argentinsk bursdagskake med stjerneskudd og coctailbær, bursdag for Silje med fest på verandaen. Klokka 23.25 kom det to politimenn på døra etter at naboer hadde klaget på bråk. De truet med å arrestere minst en av de søte jentene som bor i leiligheten og ba om passinformasjon og 300 pesos. Nede på gata stod det en politibil med blinkende lys og en tredje konstabel. Vi visste ikke om vi skulle le eller gråte, spesielt når en av politimennene fortsatte prosedyren med å legge an på en av de norske jentene. "Jeg slutter på jobb klokka ett"...Det sier ganske mye om politiet i et land der de fleste tjenester kan kjøpes for penger. Løsningen ble å ringe to av lederne på studiet. Da de troppet opp i hver sin taxi, la politiet seg plutselig helt flate, og påstod at de aldri hadde pratet om arrestasjon eller penger. Det var bare festdeltakerne som ikke forstod spansk.....Alt ordnet seg med andre ord, men det ble ingen ekstra kroner i lomma for politiet. Idag er Lars Magne på argentinsk tegnekurs og Ingeborg ser spansk såpeopera.

2 kommentarer:

  1. Litt ekkelt når politiet er sånn ;-) Vi har vært på russerevyen "90 Vanvittig!" i kveld. Og i går var det foredrag om nordnorsk fotball av Steinar Aas på fotballmuseet. Han skrøt av HIL på 50-tallet. Han skulle videre til Roma for blant annet å treffe barnebarnet til Umberto Nobile som han har skrevet bok om... Vi teller ned til langtur!

    SvarSlett
  2. "...et land der de fleste tjenester kan kjøpes for penger." Du sier det som om det skulle være negativt. Jeg er fundamentalt uenig og misunner dere som har anledning og alibi for å oppholde dere i den virkelig utviklede verden! Hilsen fra Fittobald.

    SvarSlett