torsdag 19. mars 2009

Palacio de las Aguas





Besøk i vannpalasset, en enorm bygning med spesiell fasade som skjuler vanntanker som serverte Buenos Aires med vann på begynnelsen av 1900-tallet. Bygningen ble plassert på et høyt område i byen og ble bygget med mange meter under taket for å skape vanntrykket som krevdes. De argentinske myndighetene brukte enorme summer på å bygge denne bygningen, de ville gjøre den unik og spektakulær for å vise hvor hardt de skulle satse på gode sanitærforhold. Palasset ble skapt i samarbeid mellom en svensk ingeniør, den norske arkitekten Olaf Boye og et engelsk firma. Bak fasaden finnes det tolv metalltanker som i sin tid rommet 72000 tonn med drikkevann. Det engelske firmaet sverget til å bruke engelske materialer, selv om de samme materialene kunne oppdrives i Argentina. På den måten fikk de muligheten til å sende skip fulle av materialer ned til Sør-Amerika, og laste skipene like fulle med argentinske råvarer da de skulle hjem igjen. Bonus...For en av partene. Det finnes mange myter om bygningen. Folk prater om spøkelser, mord og at kroppen til Evita ble gjemt her en periode etter hennes død...Naturlig at et så spesielt sted trigger fantasien.

4 kommentarer:

  1. Er så spennende å følge dere på tur!! Jeg er altfor dårlig til å komme med kommentarer, men virker som dere opplever masse! Kjenner jeg er missunnelig, men om litt over en uke reiser jeg til Karibien for å besøke pappa! De er vel fremme! Er spennende i praksis i Molde, men savner deg, Ingeborg! Gleder meg stort til vi treffes igjen :) klem Karoline

    SvarSlett
  2. Vi har kjøpt konfirmasjonsdress i dag ;-) Sol og vakkert vintervårvær her. Pappa har ryddet i ski- og sykkelstallen, Amund har vært på bandøving og jeg limer inn bilder og nyter lørdag og ro i huset. Fortsatt god helg til dere!

    SvarSlett
  3. Jeg savner deg også Karoline! Det blir herlig å sees igjen til våren. God tur nedover til seilerne, må bli godt å se Hans igjen også, i god behold! Kos dere masse på tur. Lars Magne hilser!

    SvarSlett
  4. God helg til dere også mamma! Høres ut som en deilig lørdag. Vi gleder oss til å feire konfirmanten i dressen!

    SvarSlett