mandag 9. februar 2009



Vi har undervisning på ingeniørfakultetet til Universidad de Buenos Aires.
Bygningen ble laget for at Eva Peron (Evita) skulle utføre sitt sosialarbeid her. Hun døde før hun fikk startet å bruke bygningen. Peronistpartiet vil gjerne ha tilbake bygget i dag. Det er bygget som en bunkers og har inngang til hemmelige tuneller som kan føre presidentskapet fra Universidad de Ingeniera til Casa Rosada. Vi har hatt diagnostisk test og fått vår første forelesning om spansk-amerikansk litteratur. Varmt i bunkersen, men deilig å føle auguststemning med skolestart og nye skrivesaker. Ingeborg har pratet om kinesisk take away siden vi kom til Rio, og idag har vi endelig funnet en rett rundt hjørnet. Vi fikk også vite at dama over gangen lager piroger med kjøtt eller grønnsaker, vi kan bare ringe og sette henne i gang. Barnesykkel i oppgangen og Patricia kommer og henter sengetøyet vårt hver tirsdag. Lei av å være på vakt hver gang vi er ute og går, vi får stadig påminnelser om at årvåkenhet og selvtillit må til for å hindre monkey business fra fattige Argentinere som lever under det private helikopteret til El presidente. Vi har levd her en stund nå, men det må se ut som vi har levd her alltid.

2 kommentarer:

  1. Dere kan tro mange spansklærere ønsker seg dit dere er akkurat nå ;-) Kunsten å holde et språk ved like er jo mye vanskeligere når en ikke er midt i det. Sånn sett er engelsk mer tilgjengelig hele tida også her i Norge. Håper dere nyter å motta kunnskap og å være midt i spansk språk og kultur i varmen i Buenos Aires! Gutta hilser...

    SvarSlett
  2. For en fantastisk bokhandel! Artig måte å kombinere gammelt og nytt. Nydelige bilder, vi suger til oss inntrykk og har det bra. Dagens høydepunkt er å lese bloggen fra dere.

    SvarSlett